Annons

Världsmästarens comeback hotad

Johan Kristofferssons rallycrossatsning är i fara.
Coronaviruset slår hårt mot bilindustrin och finansieringen blir lidande.
Motorsport • Publicerad 1 april 2020
Johan Kristoffersson rallycrossatsning är i fara. Coronaviruset slår hårt mot bilindustrin och finansieringen blir lidande. Arkivbild.
Johan Kristoffersson rallycrossatsning är i fara. Coronaviruset slår hårt mot bilindustrin och finansieringen blir lidande. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Johan Kristoffersson tog två raka världsmästerskap i rallycross 2017 och 2018. Nu tänkte han återvända och utmana om en tredje titel. Men viruspandemin är på väg att sätta stopp för det.

Premiären i Barcelona och andra omgången i Portugal är redan uppskjutna. Och när serien kommer igång är det ingen som vet.

Annons

– Läget i världen är inte bra alls, säger Tommy Kristoffersson.

Johan Kristofferssons säsong är inte fullt finansierad. Tanken var att ett bra resultat de första loppen skulle vara en utgångspunkt för att få in pengar för resten. Nu står bilen och kostar pengar.

Kristoffersson Motorsport samarbetar med Volkswagen och där står fabrikerna stilla för tillfället.

Möjlig risk

TT: Finns det risk att ni inte får ihop satsningen?

– Det är möjligt. Det visste vi redan från början. Men läget nu gör det naturligtvis inte enklare och vår överenskommelse är baserad på hur deras verksamhet går, konstaterar Kristoffersson.

Teamet har elva anställda på heltid och nu handlar det om att försöka hålla dem sysselsatta.

– Förra veckan ringde jag runt till olika småföretagare och erbjöd oss att göra service på deras bilar. Vi försöker att hålla näsan över vattenytan.

Sätta i perspektiv

Samtidigt vill Tommy Kristoffersson sätta saker och ting i perspektiv.

– När folk ligger på intensiven och kämpar för sina liv är det förmätet att klaga på att vi inte får köra racerbil. Det jag oroar mig för i vår lilla värld är jobben för mekanikerna som har familj och hus.

Internationella bilsportförbundet (FIA) har sagt att inga race ställs in, utan att alla lopp ska köras senare.

– Det kommer att bli en tuff höst, säger Tommy Kristoffersson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons