Annons

Kristoffersen: "Väldigt besviken"

Den norska alpinstjärnan Henrik Kristoffersen förlorade sponsormålet mot det norska skidförbundet.
Kristoffersen får därmed fortsatt inte ha sin personliga sponsor på hjälmen.
"Jag är väldigt besviken", säger han efter domen i Oslos tingsrätt.
Alpint • Publicerad 6 maj 2019
Henrik Kristoffersen, till vänster, och hans pappa Lars Kristoffersen i Oslo Tingsrätt. Arkivbild.
Henrik Kristoffersen, till vänster, och hans pappa Lars Kristoffersen i Oslo Tingsrätt. Arkivbild.Foto: Roald, Berit

Bråket mellan Henrik Kristoffersen, VM-guldmedaljör i storslalom i år, och det norska skidförbundet har pågått i flera år. Det handlar om rätten för utövaren att ha sin personliga sponsor på hjälmen och landslagsmössan.

Kristoffersen stämde förbundet sedan han förbjudits ha sin personliga sponsor, Red Bull, på hjälmen och landslagslagsmössan. Reklamplatser där skidförbundet har sin egen sponsor Telenor på alla landslagsåkares hjälmar och mössor.

Annons

Tvisten gick till domstol och efter rättegången, som hölls i mars, dömer Oslos tingsrätt att det norska skidförbundet gjort rätt.

Överväger överklagan

"Jag är naturligtvis väldigt besviken över domen, men har respekt för att rätten har kommit fram till en annan slutsats än den vi anser är den rätta", säger Kristoffersen i ett pressmeddelande.

Han meddelar även att han nu tillsammans med sin advokat ska läsa igenom domen noggrant för att överväga en överklagan.

I skidförbundet är det naturligtvis andra, betydligt mer positiva, tongångar.

"En viktig seger"

"Det är en viktig seger, inte bara för skidförbundet utan för hela den norska idrotten", säger Erik Røste och fortsätter:

"Domstolen slår fast att det är en bra balans mellan förbundets rättigheter och utövarens möjligheter till att ingå personliga avtal."

Trots förlusten tycker dock inte Kristoffersen att tvisten varit förgäves.

"Målet har satt fokus på oss enskilda utövare och våra bristande rättigheter och på skidförbundets totala äganderätt över utövarens marknadsrättigheter", säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons