Annons

Konstnärsnämnden delar ut 100 extra stipendier

Kultur • Publicerad 2 april 2020
Artisten Annika Norlin är en av de som tar del av Konstnärsnämndens arbetsstipendier. Arkivbild.
Artisten Annika Norlin är en av de som tar del av Konstnärsnämndens arbetsstipendier. Arkivbild.Foto: Adam IhseTT

Konstnärsnämnden har tagit beslut om att omfördela medel för att kunna stötta fler konstnärer i en tid då många konstnärer drabbas hårt. Totalt 100 extra arbetsstipendier ska delas ut och de kommer att fördelas mellan ansökande inom de ordinarie utlysningarna. Nya utlysningar kommer inte att göras i dagsläget.

"Vi gör det vi kan inom vår nuvarande budgetram, för att snabbt kunna stötta fler nu när många konstnärer förlorar stora delar av sina inkomster. Åtgärderna innebär att vi omfördelar en del av medlen för stipendier och bidrag. I dagsläget finns det ingen möjlighet till internationella utbyten och resor, men ett enormt behov av stöttning i andra delar", säger Konstnärsnämndens direktör Anna Söderbäck i ett pressmeddelande.

De pengar som nu omfördelas av Konstnärsnämnden är inte en del av det krisstöd på 500 miljoner kronor till kulturaktörer som regeringen tidigare har aviserat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons