Annons
Nyheter

Kommunpengar ska räcka för småflygplatser

Politik • Publicerad 3 april 2020
Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Arkivbild.
Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Regeringen bedömer att extramiljarderna till kommunerna i vårändringsbudgeten räcker för att småflygplatser ska klara sig under coronakrisen.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) påpekar att de 20 miljarderna även omfattar kollektivtrafik och regionala flygplatser.

Annons

– Det är väl tilltaget med resurser och vi ser att de kommer att räcka under den här perioden som flyget ligger nere, säger han.

Oron har på flera håll i landet varit stor för att de små flygplatserna inte ska klara sig när flyget till stor del ligger nere.

Eneroth räknar med att de flygplatserna även kan ta del av det statliga stödet för korttidspermitteringar för att inte behöva säga upp personal.

– Jag utgår ifrån att det är så, men det är riksdagen och finansutskottet som ska precisera beslutet man tagit, säger han.

Eneroth påpekar att finansutskottet har utvidga korttidsstödet till att omfatta även verksamhet finansierad med allmänna medel.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons