Annons

Kina släpper planerade tullar på USA-varor

Ekonomi • Publicerad 15 december 2019
Kina ställer in tullar på vissa amerikanska varor efter handelsavtalet. Arkivbild.
Kina ställer in tullar på vissa amerikanska varor efter handelsavtalet. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Kina ställer in tullar på vissa amerikanska varor sedan länderna kommit överens om ett partiellt handelsavtal. De aktuella tullarna skulle annars ha införts i dag.

Det planerade tillägget med 10 och 5 procents tullar på vissa produkter från USA stoppas, och landet kommer att "fortsätta stoppa ytterligare tullar på amerikansktillverkade bilar och reservdelar", meddelar Kinas finansdepartement.

Annons

Andra tullar som redan har införts gäller fortfarande.

"Kina hoppas, med grund i jämlikhet och ömsesidig respekt, att arbeta med USA för att ordentligt lösa varandras största farhågor och verka för en stabil utveckling av relationerna inom ekonomi och handel mellan USA och Kina", skriver departementet.

Beskedet kommer efter att Trump ställt in nya tullar på vissa kinesiska produkter som en del i den nya överenskommelsen.

Det partiella avtalet, som meddelades i fredags, ska skrivas under i januari. Efter det planeras ytterligare en lång rad åtgärder.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons