Annons

Kamala Harris hoppar av presidentvalet

USA • Publicerad 3 december 2019
Kaliforniensenatorn Kamala Harris ger upp försöken att bli Demokraternas presidentkandidat. Arkivbild.
Kaliforniensenatorn Kamala Harris ger upp försöken att bli Demokraternas presidentkandidat. Arkivbild.Foto: Bob Andres/AP/TT

Kaliforniensenatorn Kamala Harris ger upp försöken att bli Demokraternas presidentkandidat i nästa års val i USA, rapporterar flera medier i USA och hänvisar till källor inom den 55-åriga senatorns kampanjstab.

När aspiranterna till Demokraternas presidentkandidatur tidigare i år drog igång sina kampanjer var Kamala Harris känd för sina tuffa utfrågningar av såväl ministrar som HD-domarkandidater. Hon var chefsåklagare i Kalifornien innan hon valdes in i senaten 2016.

Annons

"Jag har de senaste dagarna noga övervägt och vridit och vänt och kommit fram till ett av mitt livs svåraste beslut", skriver Kamala i ett mejl till sina anhängare som återges av bland andra nyhetsbyrån AFP.

"Min kampanj för att bli president har inte de ekonomiska tillgångar som krävs för att vi ska fortsätta", konstaterar hon också.

Harris har indiskjamaicanskt påbrå och hennes förhoppning var att kunna locka många minoritetsgrupper till valurnorna.

Under sin kampanj har Kamala Harris betonat sin bakgrund inom rättsväsendet, men också vikten av sjukförsäkring för alla.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons