Annons

Kalla bröt staven: "Blev irriterad"

Bästa svenska – men långt från täten.
Charlotte Kalla bröt staven i den avslutande klättringen och slutade tolva i Tour de Ski.
Skidor • Publicerad 5 januari 2020

Charlotte Kalla hade ett tungt Tour de Ski. Som bäst blev det en niondeplats i den inledande masstarten för den svenska skidstjärnan och i den avslutande klättringen i masstarten uppför Alpe Cermis grinade oturen henne i ansiktet på nytt.

32-åringen bröt staven i ett av de branta partierna och gick i mål som elva, två minuter och femton sekunder efter segrande Therese Johaug.

"Tappade fokus"

Annons

– Jag tappade lite fokus när jag bröt staven och blev lite irriterad på mig själv, säger Kalla och fortsätter:

– Jag låg lite för nära Astrid (Uhrenholdt Jacobsen) och gick ner på knä och bröt staven. Det var en finländsk ledare som gav mig en ny stav och det är jag väldigt tacksam för.

I slutställningen blev det en tolfteplats för Kalla, som därmed blev bästa svenska.

– Det blev inte de resultaten jag hade hoppats på innan säsongen drog i gång, men det handlar mycket om självrespekten att inte ge upp och fortsätta fajtas. Jag känner ändå att jag har gett det jag har kunnat i alla etapper, säger svenskan.

Som dock fortsatte med självkritiken.

– Som sprinten i går... hur sakta kan det gå egentligen? Men jag är ändå nöjd med hur jag har genomfört det.

"Känns spännande"

Nu blickar hon framåt mot nästa tour – den nya Ski Tour 2020, ett nytt etapplopp som arrangeras mellan Sverige och Norge i februari med start i Östersund och målgång i Trondheim.

– Det känns jätteintressant att se vad touren kan bli. Det känns som ett spännande upplägg, framför allt att det går i Östersund, Åre och Trondheim-regionen där man vet att det finns ett genuint skidintresse. Jag tror att det kan bli en grym stämning.

TT: Där uppe trivs du?

– Där trivs jag.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons