Annons

Johnson åker norrut efter segern

Storbritannien • Publicerad 14 december 2019
Tidningar i London dagen efter att Konservativa partiets seger stod klar.
Tidningar i London dagen efter att Konservativa partiets seger stod klar.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson firar sin brakseger i valet med att besöka norra England, där hans konservativa parti tog hem segern i distrikt efter distrikt som vanligen röstar på Labour.

Redan i dag beger han sig norrut för att träffa nyvalda konservativa parlamentariker som tar över mandat.

Annons

Det finns uppgifter om att han kan komma att besöka Tony Blairs tidigare distrikt Sedgefield som Labour har haft ända sedan 1935, rapporterar The Guardian. Segern i det distriktet beskrivs som en av de mest överraskande.

Den stora majoritet partiet fick i underhuset vanns i stor utsträckning efter att många traditionella Labourväljare valde att ge de konservativa sitt stöd, till stor del på grund av partiets löften att få utträdet ur EU avklarat. Det blev partiets största seger på 30 år.

Johnson lovade i ett tal på fredagen att han ska jobba hårt för att återgälda den tillit som de som röstat på de konservativa för första gången har gett honom.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons