Islossning för HV71 – första segern i år

I tisdags bröt Linköping en tio matcher lång förlustsvit efter 4–1 borta mot HV71 i SHL-ishockeyn.
Under lördagen var det Jönköpingslagets tur att bryta sin fem matcher långa rad av nederlag.
HV vände 0–1 till 4–1 borta mot Rögle och tog sin första seger i år.
Ishockey • Publicerad 25 januari 2020
HV71:s målvakt Hugo Alnefelt storspelade borta mot Rögle. Arkivbild.
HV71:s målvakt Hugo Alnefelt storspelade borta mot Rögle. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

HV71 hade inte vunnit en SHL-match sedan 4–2-matchen borta mot Örebro den 28 december. Men knappt en månad senare kunde smålänningarna jubla igen, borta mot Rögle efter en 4–1-seger.

Det började däremot dåligt för gästerna från Jönköping. Hemmalagets Kodie Curran satte 1–0 redan efter 3.11 vilket stod sig efter den första perioden i Ängelholm. Men sedan vaknade HV71.

"Bara att fokusera"

Simon Önerud kvitterade till 1–1 efter 11.53 av den andra perioden och i tredje blev det sedan islossning. HV gjorde tre mål i den avslutande perioden och vann till slut med 4–1 efter ytterligare mål från Johannes Kinnvall, Christoffer Törngren och Linus Sandin.

Bortalagets målvakt Hugo Alnefelt, JVM-bronsmedaljör med Sverige i början av januari, hyllades av de tillresta supportrarna efter sina 32 räddningar på 33 Rögle-skott.

– Vi startade lite trögt i den här matchen. Men det var bara att fokusera på nästa sekvens, sade Alnefelt till C More.

I en haltande SHL-tabell ligger Rögle sexa och HV71 åtta.

Frölundastjärnan skadad

I Scandinavium i Göteborg vann trean Frölunda en svängig match mot nian Malmö med 4–3. Hemmalagets Nicklas Lasu blev matchhjälte när han satte det avgörande målet i powerplay knappt åtta minuter från slutet av tredje perioden.

Ett negativt besked för Frölunda var däremot att amerikanske forwardsstjärnan Rhett Rakhshani utgick skadad i andra perioden efter en crosschecking i ryggen, enligt Aftonbladet. Det är ännu oklart hur allvarlig skadan är.