Ingen vinnare i första slaget om Stockholm

Får Hammarby eller AIK spela SM-kvartsfinal?
Efter den första åttondelen är frågan svårbesvarad. Bandyderbyt på "Zinken" slutade 2–2.
Bandy • Publicerad 18 februari 2020
Hammarby och AIK spelade 2–2 i den första åttondelsfinalen på Zinkensdamm.
Hammarby och AIK spelade 2–2 i den första åttondelsfinalen på Zinkensdamm.Foto: Christine Olsson/TT

Pyroteknik och omspolning försenade avslaget och när matchen till slut kom i gång fick publiken, 3 434 på Zinkensdamms IP, vänta länge på första målet. När nollan sprack till slut var det gästernas lagkapten Johan Willes som hittade rätt i 39:e minuten, men David Pizzoni Elfving hann ändå skjuta 1–1 på hörna innan första halvlek var över.

Andra halvlek bjöd på ungefär samma visa. AIK tog ledningen i 84:e minuten genom målsprutan och förre hammarbyaren Patrik Nilsson, men bara 93 sekunder senare utjämnade Adam Gilljam på straff.

2–2 – och helt vidöppet om vilket lag som kan titulera sig bäst i Stockholm. Nu avgörs allting på torsdag kväll, när "Gnaget" tar emot "Bajen" i returen på Bergshamra IP.

Den andra åttondelsfinalen slutade 5–3 till Vetlanda hemma mot Motala. Smålänningarna kopplade ett järngrepp med 4–0 i första halvlek, men Motalas spurt efter paus ger lite hopp inför returen på östgötsk is.