Annons

Ingen Nilsson i Lillehammer

Det var osäkert om hon skulle komma till start.
Nu står det klart att Stina Nilsson står över världscuptävlingarna i norska Lillehammer i helgen.
Skidor • Publicerad 2 december 2019

"Stina hade redan i förväg planerat att välja bort Lillehammer för att få in mer träning och komma förberedd till tävlingarna längre fram, där bland annat Tour de Ski närmar sig", säger damtränaren Magnus Ingesson i ett pressmeddelande.

Stina Nilsson drogs med en axelskada inför världscuppremiären i finska Ruka den gångna helgen. Där fick hon nöja sig med en elfteplats totalt i minitouren. 26-åringen – som tog OS-guld i sprint 2018 – blev som bäst femma i sprinten.

Annons

Tävlingarna i Lillehammer består av skiathlon (lördag) och stafett (söndag).

Sveriges damer vann VM-stafetten i Seefeld i februari, före Norge.

Till världscupstafetten i Lillehammer saknas dock hälften av det svenska guldlaget. Förutom Stina Nilsson saknas även Ebba Andersson som är borta med en knäskada sedan tidigare.

Inte heller Maja Dahlqvist, Oskar Svensson eller Teodor Peterson kommer att tävla i Norge.

"Det väntar ett intensivt tävlingsprogram för sprintåkarna och därför väljer även åkare som Johan Häggström och Oskar Svensson att ta en tävlingsfri helg för att sikta in sig på kommande tävlingar", säger herrtränaren Mattias Nilsson.

Däremot kommer Jonna Sundling och 37-årige veteranen Daniel Rickardsson till start. Sundling är dock inte aktuell för stafetten utan åker hem efter lördagens skiathlon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons