Annons

Hovrätten friar man från dödande knivhugg

Brott • Publicerad 10 januari 2020
Hovrätten friar en 23-årig man som dömdes av tingsrätten för ett dödande knivhugg i Gränby i Uppsala. Arkivbild.
Hovrätten friar en 23-årig man som dömdes av tingsrätten för ett dödande knivhugg i Gränby i Uppsala. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hovrätten friar en 23-årig man som dömdes av tingsrätten för ett dödande knivhugg mot en man i Gränby i Uppsala i november 2018, rapporterar Upsala Nya Tidning.

I tingsrätten dömdes mannen till 6,5 års fängelse, bland annat för synnerligen grov misshandel och vållande till annans död. Flera män deltog vid misshandeln och i tingsrätten var fyra män åtalade, men bara 23-åringen fälldes.

Annons

Hovrätten anser, till skillnad från tingsrätten, att det dna-fynd som gjordes under mannens naglar bara bevisar att han vid något tillfälle varit i fysisk kontakt med offret men inte binder mannen till att ha utövat något våld.

Enligt hovrätten kan det inte uteslutas att mannen i själva verket försökt gå emellan och stoppa våldet, som han själv hävdade under hovrättsförhandlingen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons