Hörnqvists succé – tre poäng mot Detroit

Inget hattrick – men väl två mål och en assistpoäng.
Det blev Patric Hörnqvists facit när Pittsburgh körde över Detroit med 5–1 i NHL.
Ishockey • Publicerad 16 februari 2020
Pittsburghs Patric Hörnqvist (till höger) hade show mot Detroit.
Pittsburghs Patric Hörnqvist (till höger) hade show mot Detroit.Foto: Gene J. Puskar/AP/TT

Det rapporterades först om ett hattrick av Patric "Bengan" Hörnqvist – men efter att Pittsburghs första mål i stället tillfallit lagkamraten Sam Lafferty fick den svenske stjärnan nöja sig med att bli tvåmålsskytt.

Hörnqvist såg ut att vara den som kvitterade för hemmalaget, 7.58 in i den första perioden, men i en rörig situation framför Detroit-kassen var det alltså Lafferty som visade sig ha varit sist på pucken.

Trots detta skulle det ändå rassla till på Hörnqvists poängkonto.

Först noterades 33-åringen för en assist när han spelade fram Kris Letang till 2–1 i samma period. Och i inledningen av den andra perioden skrev Hörnqvist även in sig i målprotokollet när han slog till två gånger om.

3–1 satte han med ett rappt och överraskande avslut – och mål nummer två kom när han helt fri stänkte in 5–1 bakom inbytte målvakten Jonathan Bernier.

Totalt är Hörnqvist nu uppe i 26 poäng på 40 matcher den här säsongen.

Fler mål blev det inte i matchen. Pittsburgh vann med 5–1 mot Detroit som ligger hopplöst sist i den östra konferensen.

Rättad: I en tidigare version angavs att Patric Hörnqvist gjorde tre mål mot Detroit. NHL har i efterhand rättat till två mål.