Annons
Innehåll från LEKIA BORÅS

Hej Kompis! Nu finns Lekia i stan!

Sedan flera veckor tillbaka har det varit febril aktivitet bakom Lekias maskots vepa på Önskabutiken i Borås. Önska har givit plats för ett sortiment som verkligen saknas i Borås City, leksaker.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Önska har funnits i Borås sedan hösten 2009, då Tomas Kopsch tillsammans med sin fru Kicki och svåger Jörgen Andersson valde att etablera i Dukas gamla lokaler på Stora torget i Borås. Under senaste åren har butiken brottats med lönsamhetsproblem och testat olika vägar att gå. Först utökades lokalen med Games yta, då dessa gick i konkurs.

– Då byggde vi Sveriges snyggaste butik, säger Tomas stolt.

– Vi hade ett fantastiskt brett sortiment, men allra häftigast var vår 9 sektioner långa knivvägg. Då presenterade vi Sveriges absolut bredaste och vassaste knivsortiment i fysisk butik, här i Borås, fortsätter han.

– Tyvärr hjälpte inte detta utan i höstas beslutades att istället för att fira 10-årsjubileum började vi en utförsäljning för att avveckla butiken. Men samtidigt ville vi inte riktigt släppa taget och en annan tanke tog successivt form. För ett drygt år sedan gick Top Toys med BR-butikerna i konkurs och då försvann två leksaksbutiker från Borås. När sedan under året även Kurragömma tyvärr försvann fanns det ju inga leksaker alls kvar i city… förklarar Tomas.

Önska får ge plats till Lekia

Familjetrion fattade beslutet så sent som i slutet av januari; Önska Borås får göra plats till en Lekia.

Samma upplägg finns redan i Gislaved, där Önska och Lekia lever i symbios i samma lokal och med samma personal. Så har det varit sedan i början av 90-talet, så det är ett beprövat koncept.

Men det var nog tur att man inte då, i januari, hade en kristallkula och kunde se det kaos som detaljhandeln befinner sig i nu, när butiken var redo för att invigas i torsdags.

– Då hade det inte blivit någon butik, säger Jörgen, som är den av kollegorna som har ansvaret för leksaksavdelningen. Lekia Borås blir Jörgens femte Lekia att förvalta.

– Men det här ska nog gå bra! Vi har en stor logistisk fördel med att ha flera butiker. Alla måste inte ha allt, men inom loppet av en vecka kan vi fixa hem från våra andra butiker det som kanske inte får plats i Boråsbutiken, förklarar Jörgen. Allra störst är en 2000 kvadratmeter stor Lekia som trion driver på I11 i Växjö sedan ett år tillbaka.

– Och där finns det mycket varor, skrattar han.

Nya Önska

– Vi är väldigt glada att vi hittade ett sätt så att vår Önska kan leva kvar, säger Tomas.

– Vi har ju naturligtvis ett mer slimmat sortiment än tidigare, ”färre men värre”, men driver också flera Önskabutiker på andra orter, som gör att vi har tillgång till ett större sortiment än det som vi kan visa i Borås.

”– Vi är väldigt glada att vi hittade ett sätt så att vår Önska kan leva kvar.”

Butiken har fortfarande alla segment kvar, köksartiklar med knivar och stekpannor, vackra prydnadssaker och det som många killar gillar, webergrillarna.

– Uteköket är inne, vitsar Tomas.

Önskas kunniga personal ska nu även lära sig leksaker. De är taggade och tycker det här ska bli jätteroligt. Även de är mycket nöjda med att butiken lever vidare, med detta utökade koncept.

– På sikt kommer vi vilja stärka upp med en person med branschkännedom, men i dagsläget är vi glada att vi slipper permittera. Så vi skyndar långsamt, säger Jörgen.

Catherine Sepulveda, som jobbat på Önska ett antal år, kommer i och med förändringen få ett utökat ansvar för att hålla ihop båda avdelningarna i enheten i Borås.

– Vi känner att vi behöver stärka upp med en högra hand på plats, då vi själva är engagerade i butiker på olika orter och inte kan vara närvarande hela tiden. Catherine kommer fixa det här galant! berömmer Tomas Kopsch.

– Det här har jag aldrig prövat tidigare, så det klarar jag helt säkert, säger Catherine och citerar Pippi Långstrump. Därmed hälsar hon alla välkomna till butiken som nu har något för alla, oavsett ålder.

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se