Hateboers dubbel bakom Atalantas seger

Hans Hateboer gjorde första och sista målet.
Däremellan hann Atalanta göra ytterligare två – och vann Champions League-åttondelsfinalen hemma mot Valencia med 4–1.
Leipzig fick 1–0 borta mot Tottenham.
Fotboll • Publicerad 19 februari 2020
Hans Hateboer gjorde två av Atalantas mål i segern hemma mot Valencia.
Hans Hateboer gjorde två av Atalantas mål i segern hemma mot Valencia.Foto: Luca Bruno

Semifinal i Cupvinnarcupen 1988. Det har varit det längsta Europaäventyret för italienska Atalanta.

Kanske står Serie A-laget inför en ny framgångsrik säsong?

Storsegern i Champions League-åttondelsfinalen hemma mot Valencia inger i alla fall hopp hos fansen om att klubben kan vara ett av lagen som får en lapp i en av bollarna till kvartsfinallottningen i Nyon den 20 mars.

4–1 ger nämligen ett fint övertag inför returen på Mestalla i Spanien den 10 mars.

Hemmalaget Atalanta – som för kvällen hade bytt Stadio Atleti Azzurri d'Italia för spel på San Siro i Milano – fick en drömstart när Hans Hateboer hann först på ett inspel från vänster och satte dit 1–0 via målvakten Jaume Doménch.

Josip Ilicic ökade på till 2–0 alldeles innan paus och i andra fortsatte Atalantas framgångsrika spel.

Remo Freuler satte 3–0 innan Hateboer, efter en lång löpning, på nytt lyckades överlistade Doménch.

Valencia reducerade via Denis Tjerysjev 1–4–mål i 66:e minuten.

Målsnålare och betydligt tajtare blev Champions League-duellen i London.

Men mål blev det, och det var gästande Leipzig som stod för segermålet på straff i 58:e minuten. Timo Werner satte dit bollen bakom Tottenham-målvakten Hugo Lloris.

Leipzigs svenske landslagsmittfältare Emil Forsberg inledde på bänken och byttes in i 83:e minuten.

Den 10 mars väntar returen mellan Leipzig och Tottenham.