Handbollslandslaget möter Algeriet i OS-kval

Handboll Artikeln publicerades
Jim Gottfridsson och Sverige får möta Algeriet i april. Arkivbild.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Jim Gottfridsson och Sverige får möta Algeriet i april. Arkivbild.

Tyskland, Slovenien och Algeriet.

Det blir de svenska handbollsherrarnas motståndare i OS-kvalet.

Efter att medaljmatcherna spelats i det afrikanska mästerskapet är det nu helt klart vilka lag som Sverige får möta i Berlin, 17–19 april. Algeriet, som vann bronsmatchen mot Angola med 32–27, tar den fjärde platsen i gruppen där Tyskland och Slovenien var klara motståndare sedan tidigare.

På papperet är det inte mycket som talar för att algerierna på allvar ska kunna slåss om de två OS-platserna från gruppen. I stället får EM-femman Tyskland gälla som favorit i egenskap av hemmaplan, före Sverige och EM-fyran Slovenien.

Sex lag är redan klara för herrarnas OS-handboll, däribland Spanien som säkrade sin plats via 22–20-segern mot Kroatien i EM-finalen i Stockholm.

Fakta

Fakta: Herrarnas handboll i OS

Sex lag är klara för OS: Japan (värdnation), Danmark (världsmästare), Bahrain (vinnare av Asiens OS-kval), Argentina (panamerikanska mästare), Spanien (Europamästare), Egypten (afrikanska mästare).

Vilka som tar de resterande sex OS-platserna avgörs i tre kvalgrupper, 17–19 april, där de två bästa lagen i varje grupp får åka till Tokyo.

Kvalgrupp 1: Norge, Brasilien, Chile, Sydkorea.

Kvalgrupp 2: Frankrike, Kroatien, Tunisien, Portugal.

Kvalgrupp 3: Tyskland, Sverige, Slovenien, Algeriet.

Visa mer...