Annons

Hagman: "Verkligen ett lag vi ska vinna mot"

Ska handbollslandslaget ta fjärde raka VM-segern och ska Linn Blohm fortsätta att vara hundraprocentig på linjen? Här är förutsättningarna inför Sveriges match mot Argentina i japanska Kumamoto.
Handboll • Publicerad 5 december 2019
Den svenska högersexan Nathalie Hagman och Sverige möter i dag Argentina i handbolls-VM i Japan. Kommer fjärde raka segern för Blågult då?
Den svenska högersexan Nathalie Hagman och Sverige möter i dag Argentina i handbolls-VM i Japan. Kommer fjärde raka segern för Blågult då?Foto: Janerik Henriksson/TT

Vad står på spel? Sverige rusar mot VM:s mellanrunda och lär få med sig minst två poäng dit efter fyra raka segrar. Även Ryssland, som möter Japan på torsdagen, är obesegrat och efter Argentinamatchen väntar ryskorna i en gruppfinal på fredag. De tre främsta i gruppen avancerar vidare till mellanrundan och dit tas poäng från inbördes möten med.

Ställningen i grupp D efter tre matcher: 1) Ryssland, 6 poäng (+49 i målskillnad), 2) Sverige, 6 (+31), 3) Japan, 4 (+8), 4) Argentina, 2 (–11), 5) Kina, 0 (–34), 6) Kongo-Kinshasa, 0 (–43).

Annons

Hundraprocentig från linjen: Den svenska mittsexan Linn Blohm har varit hundraprocentig under Sveriges tre VM-matcher hittills. Från sin linjeposition är hon Sveriges främsta målskytt i turneringen och hon har skickat in 15 av 15 avslut. "Det är jättekul verkligen att man får så mycket inspel. Jag känner att jag har ett lugn i mig som gör att jag faktiskt lyckas göra mål", säger Blohm.

Om Argentina: "Argentina är inte någon toppnation, men de är kanske inte lika offensiva som de lag vi har mött innan. Men det är verkligen ett lag vi ska vinna mot", säger högersexan Nathalie Hagman.

Tidigare möten: Sverige har vunnit samtliga tre möten med Argentina med målskillnaden 106–56. Senast lagen möttes var under VM 2017 i det första gruppspelet och då blev det svensk vinst med 38–24. Argentina förlorade då samtliga fem gruppmatcher.

Sveriges trupp:

Målvakter: 1 Martina Thörn, 12 Filippa Idéhn.

Vänstersex: 4 Olivia Mellegård, 18 Marie Wall.

Mittsex: 7 Linn Blohm, 11 Johanna Forsberg, 19 Anna Lagerquist.

Högersex: 10 Mathilda Lundström, 24 Nathalie Hagman.

Vänsternio: 8 Jamina Roberts, 25 Mikaela Mässing.

Mittnio: 6 Carin Strömberg, 9 Melissa Petrén, 20 Isabelle Gulldén.

Annons

Högernio: 22 Hanna Blomstrand, 23 Emma Lindqvist.

Förbundskapten: Henrik Signell.

Argentinas trupp:

Målvakter: 1 Marisol Carratu, 16 Leila Sofia Nino.

Vänstersex: 8 Camila Bonazzola, 20 Joana Bolling.

Mittsex: 15 Antonela Lucia Mena, 13 Giuliana Gavilan.

Högersex: 6 Graciela Ayelen Garcia, 4 Rosario Victoria Urban Medel.

Vänsternio: 5 Manuela Pizzo, 21 Macarena Gandulfo, 22 Elke Josselinne Karsten, 25 Micaela Casasola.

Mittnio: 10 Victoria Crivelli, 18 Macarena Sans.

Högernio: 9 Luciana Medoza, 17 Malena Cavo.

Annons

Förbundskapten: Eduardo Gabriel Gallardo.

Vad: Fjärde matchen i grupp D i handbolls-VM.

Var: Park Dome, Kumamoto, Japan.

När: Torsdag, avkast klockan 12.30 (svensk tid).

Tv/radio: TV6/Radiosporten.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons