1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Gulldén tillbaka: "Kan bidra i några år"

Mammaledigheten blev kort.
Sveriges i särklass största stjärna, Isabelle Gulldén, är tillbaka på handbollsplanen.
Spelmotorn är uttagen till VM i Japan i november.
Isabelle Gulldén är med i VM-truppen. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Henrik Signell tog plats uppe vid podiet på ett hotell i Stockholm och började pliktskyldigt avslöja namnen på de spelarna som ska representera Sverige i VM i Japan.

Sedan släcktes salen ner.

Dramatisk musik rullade i gång – och i ett välregisserat videoklipp förkunnade handbollsförbundet att Isabelle Gulldén är en del av VM-laget.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Är positiv

Så sent som i juli blev Gulldén mamma till Lias, och den 30-åriga mittnian har inte spelat någonting för sitt franska klubblag Brest under hösten.

– Vi har haft tät dialog, som har varit positiv hela tiden. Hon har tränat på ett längre tag och varit inställd på att spela VM, säger Signell till TT.

– Nu känns det jätteroligt att det blir så.

Att Gulldén, som gör sitt 14:e mästerskap, inte skulle hinna komma i full form till VM är inget som bekymrar Signell.

– Nej, det är inget jag går runt och oroar mig för. Hon har fött barn och det är bland det största man kan uppleva i livet, säger han och fortsätter:

– Jag tror att hon kan vara en del av världstoppen och fortsätta bidra med mycket i svenska landslaget i några år framöver.

"Tampas i toppen"

Vid sidan av Gulldén har Henrik Signell tagit ut en trupp bestående av rutinerade namn, som Jamina Roberts och Nathalie Hagman, och debutanter som intressanta mittnian Melissa Petrén. Johanna Westberg, som nyligen också blivit mamma, saknas i truppen och likaså gravida målvakten Johanna Bundsen. Däremot finns lagkaptenen Sabina Jacobsen med, trots att hon har problem med ett knä.

– Målsättning är något vi diskuterar tillsammans, och som vi kommer att göra när vi träffas i förberedelserna. Men det är klart att vi alltid vill tampas om topplaceringarna. Det var ett tag sedan landslaget tog medalj, så det kommer vi göra allt för att försöka få, säger Signell.

Petrén, som till vardags håller till i danska Horsens, blev överraskad när hon fick samtalet av Signell.

– Det var jätteroligt, jag blev lite förvånad. Man har inte vågat hoppats på att få en plats. Det är något jag har kämpat för och drömt om länge, säger hon.

Sverige inleder VM i Kumamoto mot Kongo-Kinshasa den 30 november. I gruppen ingår även hemmanationen Japan, Kina, Argentina och Ryssland.

– Jag tror att jag kommer att vara lite nervös när jag väl är där, säger Petrén, som konkurrerar med Gulldén och Carin Strömberg om positionen som mittnia:

– Det är två tunga namn. De är förstavalen, det vet jag. Jag kan bara kämpa och växa in i det. Jag kommer bakifrån och krigar för speltiden.