Annons

Glas får drömkontrakt med Bayern München

Landslagsbacken Hanna Glas lämnar Paris Saint Germain för spel i Bayern München.
Hon har fått ett drömkontrakt som enligt uppgift innebär en miljonlön.
Fotboll • Publicerad 14 april 2020
Hanna Glas under Algarve Cup i mars.
Hanna Glas under Algarve Cup i mars.Foto: Janerik Henriksson/TT

– Det är jättehäftigt och ett kvitto på hur bra jag är som spelare, säger hon till Aftonbladet.

– Det är en del yngre spelare i Bayern och en generationsväxling på gång så jag hoppas kunna bidra med lite rutin och med mina ledaregenskaper ge stabilitet defensivt, men även fylla på offensivt.

Annons

Den 26-åriga högerbacken har skrivit på för tre år. Påskriften skedde per post, på grund av reseförbudet under coronapandemin.

– De postade upp kontrakten, jag har signat och postat tillbaka dem. Lite old school där, säger Glas.

Glas har under en längre tid sett sig om efter en ny klubb eftersom hon inte ansåg att hon fick tillräckligt med speltid i PSG. Hennes agent Michael Kallbäck bekräftar för Aftonbladet att kontraktet är fördelaktigt.

– Efter det VM som Hanna gjorde har vi varit stenhårda med att hon ska ha en årslön på absolut minst en miljon, helst mer. Om jag inte är fel ute, vilket jag är säker på att jag inte är, så törs jag säga att hon kommer bli den bäst betalda svenska försvarsspelaren genom tiderna på damsidan, vilket känns väldigt bra för det är Hanna värd, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons