Annons

Gjorde soppa efter brutalt mord – får livstid

Österrike • Publicerad 8 maj 2019
Neusiedler-sjön, Österrike.
Neusiedler-sjön, Österrike.Foto: TT

En 64-årig man döms till livstid fängelse i Österrike för att brutalt ha styckmördat en ungersk kvinna i samband med ett sexköp.

Det var i mars förra året som mannen, som tidigare avtjänat fängelsestraff för sadistiska våldsbrott med sexuella motiv, stämde träff med kvinnan. En dispyt uppstod om betalning och tjänster, varpå mannen dödade kvinnan, styckade hennes kropp och sänkte kvarlevorna i Neusiedler-sjön, på gränsen till Ungern.

Annons

I rätten framgick det att han också hade sparat ett antal kroppsdelar, tillrett dem som soppa och frusit in för att "kanske smaka någon dag".

Förbundslandsdomstolen i Wien dömer mannen att avtjäna straffet på en avdelning för intagna med psykiska störningar. Mannens försvarsadvokat kommer att överklaga domen med hänvisning till att mordet inte var överlagt.

– Utan styckandet och soppan så hade detta varit ett helt vanligt fall, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons