Annons
Nyheter

Gigantiskt stödlån till Air France-KLM på gång

Ekonomi • Publicerad 8 april 2020
Air France-KLM har som hela flygindustrin drabbats hårt av reserestriktioner och flygförbud i coronakrisen. Arkivbild
Air France-KLM har som hela flygindustrin drabbats hårt av reserestriktioner och flygförbud i coronakrisen. ArkivbildFoto: Jacques Brinon AP/TT

Det är inte orealistiskt att det behövs stödlån på sex miljarder euro (motsvarande 61 miljarder kronor) för att hjälpa flygbolaget Air France-KLM att hantera coronakrisen, enligt Jean-Baptiste Djebbri, biträdande transportminister i Frankrike.

– Du pratar om ett belopp som inte är orealistiskt, det kan jag bekräfta, säger Djebbari i en intervju med tv-kanalen LCI TV.

Annons

Han tillade att utformningen av stödet just nu diskuteras av de franska och nederländska regeringarna.

Intervju görs sedan källor uppgett att Air France-KLM för samtal med långivare om möjligheten att i krisen få statligt garanterade lån på upp till sex miljarder euro.

Franska och nederländska staten äger 14 procent var av aktierna i Air France-KLM.

Djebbari tillade att det just nu inte går att säga något om när flygresandet kan återupptas igen. Han upprepade även den franska regeringens råd till fransmän att inte boka utlandsresor i sommar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons