Annons

Garcia vill att shortstrenden sprider sig

Efter förra veckans historiska premiär i Europatouren – där männen för första gången fick bära shorts i en golftävling, vill golfgiganten Sergio Garcia se fler tävlingar där bara ben tillåts.
Golf • Publicerad 4 december 2019
Sergio Garcia vill bära shorts på fler tävlingar i framtiden. Arkivbild.
Sergio Garcia vill bära shorts på fler tävlingar i framtiden. Arkivbild.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Det var hettan i Sydafrika som fick arrangören av Europatourtävlingen att tillåta shorts på spelarna.

Garcia, med bland annat fem segrar i Europatouren och seger i US Masters 2017, vill se att golfens dresscode-regler luckras upp i fler tävlingar.

Annons

– Jag har sagt det många gånger, och landar alltid i slutsatsen att möjligheten att spela i shorts för oss närmare supportrarna, säger han.

Garcia förklarar att de flesta som spelar golf utanför tävlingssammanhang bär shorts.

– När du kommer till en golfbana under våren eller sommaren och temperaturen är skön, har 90 procent av amatörspelarna på sig shorts. Därför tror jag att bandet mellan oss skulle stärkas ytterligare. Det kommer nog att hända (att reglerna ändras), men vi vet inte exakt när.

Eftersom temperaturen översteg 40 grader under Alfred Dunhill Championship i Sydafrika beslöt tävlingsledningen att göra ett undantag från de annars strikta reglerna. Trots detta var det många av spelarna som valde att bära byxor ändå.

På damsidan är det tillåtet att bära shorts.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons