Annons

Galoppremiär utan publik

Svensk travsport kör vidare trots coronakrisen. Och nu laddar galoppsporten för säsongspremiär på Bro Park på söndag.
Men det blir utan publik.
Galopp • Publicerad 3 april 2020
Det blir säsongspremiär i galopp på Bro Park på söndag. Arkivbild.
Det blir säsongspremiär i galopp på Bro Park på söndag. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

"Det känns skönt att säsongen kommer igång och att vi kan genomföra våra tävlingar i Sverige", säger den framgångsrike jockeyn Per-Anders Gråberg i ett pressmeddelande.

Man har infört en rad åtgärder för att förhindra smittspridning. Och eftersom det inte får finnas folksamlingar med mer än 50 personer genomförs tävlingarna helt utan publik och enbart tränare, ryttare, skötare, funktionärer och medier tillåts vara på plats.

Annons

"Alla aktiva har fått tydliga instruktioner om vilka regler och föreskrifter som gäller, för att förhindra smittspridning och få en möjlighet att fortsätta tävla", säger galoppsportens sportchef Dennis Madsen.

Eftersom Sverige är det enda landet i Europa som i nuläget arrangerar trav- och galopptävlingar, kommer galoppremiären att följas av många fler än svenska tv-tittare och spelare.

Ett dussintal länder, inklusive stora galoppländer som Storbritannien och Frankrike, följer och spelar på de svenska tävlingarna i samarbete med ATG.

"Som läget är så är vi ändå glada att vi kan erbjuda alla som är intresserade av trav och galopp och spel på hästar en sådan möjlighet. Vi hoppas att alla nu får en chans att upptäcka den fina svenska sporten", säger Nicklas Jonsson, ATG:s chef för spel på hästar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons