unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Fyra döda i olycka på Havannas esplanad

Flera personer har omkommit i en trafikolycka på den välkända esplanaden Malecón i Havanna. Arkivbild tagen i ett annat sammanhang.
Flera personer har omkommit i en trafikolycka på den välkända esplanaden Malecón i Havanna. Arkivbild tagen i ett annat sammanhang.
Foto: Desmond Boylan/AP/TT

Fyra personer omkom och 21 skadades när en bil körde in bland fotgängare på den välkända strandpromenaden El Malecón i Kubas huvudstad Havanna.

Olyckan inträffade under natten till söndagen, rapporterar nyhetsbyrån EFE, med hänvisning till statliga kubanska medier. Enligt de kubanska myndigheterna tappade bilens förare kontroll över fordonet på grund av tekniska problem, varpå den sladdade upp på trottoaren.

Bilen var av en äldre modell, en så kallad "amerikanare", som är vanliga taxibilar i Kuba. Förra året dog 683 personer i den kubanska trafiken och landets till stor del föråldrade bilflotta tros spela stor roll i detta.

Strandpromenaden El Malecón sträcker sig längs med Havannas havskust och befolkas vanligen av mängder av människor på kvällar och helger.

Två av de skadade personerna uppges vara utländska medborgare.