Fourcade: "Kan ha varit mitt sista VM"

Skidskytte Artikeln publicerades
Frankrikes Martin Fourcade vet inte om han kommer att fortsätta karriären efter den här säsongen.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Frankrikes Martin Fourcade vet inte om han kommer att fortsätta karriären efter den här säsongen.

Martin Fourcade lämnar VM i Antholz med två guld och ett brons.

Men om skidskyttepubliken får se den franska stjärnan nästa år återstår att se.

Frankrikes herrar har haft ett framgångsrikt mästerskap och visat upp en sällan skådad bredd. Och det är också laget och inte hans individuella guld i distans, som Martin Fourcade värderar högst efter VM i Antholz.

– Mitt bästa minne härifrån är stafettguldet tillsammans med mina lagkamrater. Det betydde väldigt mycket för mig att vi lyckades ta ett guld tillsammans. Och nivån på laget är också ett fantastiskt minne, vi har aldrig varit så bra på ett mästerskap som lag på herrsidan, säger Fourcade.

TT: Får vi se dig på VM nästa år?

– Jag vet inte. Det finns en chans att det här var mitt sista mästerskap, men jag vill inte tänka för mycket på det för jag måste vara 100 procent fokuserad på att fajtas med Johannes (Thingnes Bø) om kristallkulan (totalsegern i världscupen), säger Fourcade och tillägger:

– Jag ser fram emot att försöka försvara ledningen i världscupen fram till Oslo (sista världscuptävlingen). Jag tar beslut om min framtid då, inte tidigare.

Men om han väljer att sluta beror det inte på brist på motivation, säger Fourcade.

– Nej, det handlar inte om motivationsproblem. Det finns mycket jag vill uppleva utanför skidskytte, men jag är ett stort fan av min sport och jag vet att om jag fattar det beslutet kommer jag att sakna den.