Annons

Försvunna kungakritikers familjer kräver svar

Thailand • Publicerad 11 maj 2019
Enligt thailändsk lag är det förbjudet att kränka, förolämpa eller hota kungen, drottningen eller någon annan i landets kungafamilj.
Enligt thailändsk lag är det förbjudet att kränka, förolämpa eller hota kungen, drottningen eller någon annan i landets kungafamilj.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Anhöriga till tre thailändska medborgarna som saknas sedan de överlämnats till Thailand från Vietnam kräver att få veta vad som har hänt.

De försvunna männen är alla välkända kritiker av det thailändska kungahuset – ett allvarligt brott mot landets majestätslagar – och befann sig i exil i Vietnam när de greps tidigare i år.

Annons

– Jag vill veta var min son är, säger Kanya Theerawut, mamma till en av de försvunna.

Hon talade senast med sin son för ett par månader sedan.

– Han sade att han mådde bra och vi pratade om vad han ätit och vilka platser han besökt. Men han berättade inte var han befann sig.

En högt uppsatt tjänsteman på den thailändska säkerhetspolisen bekräftar att de tre männen befann sig i Vietnam tidigare men att det inte finns någon information om eventuella gripanden.

Även Thailands vice premiärminister har förnekat att landets regering på något sätt är involverat i försvinnandet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons