Annons

Förseningar i tågtrafiken till onsdag morgon

Transport • Publicerad 7 maj 2019
Ett växelfel orsakar förseningar i tågtrafiken. Arkivbild.
Ett växelfel orsakar förseningar i tågtrafiken. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ett växelfel mellan Uppsala och Stockholm orsakar förseningar och inställda avgångar. Trafikverkets prognos är att det är avhjälpt först tidigt på onsdagsmorgonen.

– Vår prognos nu är klockan fem på onsdag morgon, men det är bara en prognos, säger Pär Aronsson på Trafikverkets pressjour.

Annons

Växelfelet gör att trafiken måste gå på ett enkelspår. Det är tågtrafiken norrut som påverkas; dels fjärrtåg, dels tåg till Arlanda. På morgonen fick sju avgångar ställas in, men under förmiddagen har trafiken flutit på även om resenärer på de drabbade sträckorna får räkna med förseningar på upp till tjugo minuter.

Vid halv elva-tiden inträffade ett elfel vid Flemingsberg söder om Stockholm som påverkar tågtrafiken söderut. En knapp timme senare kunde tågen rulla igen, dock med reducerad hastighet och förseningar på upp emot tjugo minuter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons