Annons

Förlängt spelstopp i tennisen – Båstad i fara

WTA- och ATP-touren förlänger sitt spelavbrott på grund av coronapandemin.
Det gör att damernas tävling i Båstad inte kan spelas som planerat.
Tennis • Publicerad 1 april 2020
Rebecca Peterson kan gå miste om spel på hemmaplan i sommar, men arrangören tittar nu på möjligheten att flytta damveckan i Båstad. Arkivbild.
Rebecca Peterson kan gå miste om spel på hemmaplan i sommar, men arrangören tittar nu på möjligheten att flytta damveckan i Båstad. Arkivbild.Foto: Andy Wong/AP/TT

Ingen tennis kommer att spelas på tourerna förrän tidigast efter den 13 juli, meddelar WTA och ATP i ett pressmeddelande. Beskedet kom strax efter att Wimbledon-arrangören meddelat att den klassiska grästurneringen ställts in.

"Det här var inget lätt beslut att fatta av WTA och dess medlemmar, men vi fortsätter att vara vaksamma för att värna om hälsan och säkerheten för våra spelare, personal och fans", säger Steve Simon, ordförande och vd för WTA.

Inte gett upp

Annons

Damernas turnering i Båstad var planerad till 6-11 juli och kommer alltså inte att kunna spelas som planerat. Men tävlingschefen Christer Hult har inte gett upp hoppet om att turneringen ändå kan spelas – vid ett annat tillfälle.

– Nej oh nej. Som tanken är nu börjar vi spela med herrveckan den 13 juli och sedan tittar jag på möjligheten att flytta damveckan, tillsammans med WTA, till veckan efter herrveckan i stället, säger tävlingschefen Christer Hult till TT.

Det skulle i så fall innebära att damveckan avgörs mellan den 20 och 26 juli.

Christer Hult säger att det säkert kommer att vara fler tävlingar som vill flytta till den veckan, men att chanserna ändå kan vara goda för damveckan i Båstad.

– Vi har redan nu två tävlingar som begärt att inte spela självmant, och en ligger i just den veckan, så det förbättrar ju våra chanser, säger han.

Tänker på 2021

Samtidigt är Christer Hult realistisk: man vet faktiskt inte om det kommer att spelas någon tennis alls i sommar. Det är tufft, men det är tufft för "hela Sverige just nu", säger han.

– Det är klart att tittar man på vår verksamhet så är ju det tråkigt, men det är många som påverkas av ett sånt här beslut. Vi håller tummarna för att vi i alla fall får spela herrveckan och att vi får damveckan på plats. Men oavsett vad som händer så får vi börja jobba inför 2021.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons