Före detta proffsboxaren till sjukhus igen

Boxning Artikeln publicerades
Frida Wallberg lider fortfarande av sviterna efter den hjärnblödning hon ådrog sig för sex och ett halvt år sedan. Arkivbild.
Foto: Maja Suslin/TT
Frida Wallberg lider fortfarande av sviterna efter den hjärnblödning hon ådrog sig för sex och ett halvt år sedan. Arkivbild.

Den före detta proffsboxaren Frida Wallberg lider fortfarande av sviterna efter den hjärnblödning hon ådrog sig på en boxningsgala i Stockholm för drygt sex år sedan.

Förra året tvingades Wallberg åka till sjukhus tre gånger. Nu har 36-åringen blivit inlagd tre gånger på bara några veckor – den senaste gången i måndags då hon åkte till universitetssjukhuset i Linköping med feber och kraftig huvudvärk.

– Det är väldigt mycket värk och kraftigt illamående. Jag har det hela tiden nu. Läkarna vet ju inte riktigt vart den smärtan kommer från heller, säger 36-åringen till GP.

Nu är Frida Wallberg hemma igen men menar att hon bara går runt och väntar på att något ska hända som tvingar henne att åka in till sjukhus igen.

– Det är riktigt jobbigt och jag vill inte må så dåligt. Jag vill inte ha det så här, säger hon.

Under sin aktiva karriär som proffsboxare blev Frida Wallberg världsmästare i proffsens WBC-klass tre år i rad (2010–2012) och vann dessutom samtliga elva proffsmatcher. 14 juni ledde hon VM-matchen mot Diana Prazak, Australien, på poäng när hon i den åttonde ronden knockas.

På sjukhuset konstaterades efteråt att hon fick en hjärnblödning av smällen och tiden efteråt har varit kantad av bakslag.