"Folk föredrar Premier League framför CL"

Fotboll Artikeln publicerades
Kan Pep Guardiola leda Manchester City till Champions League-titeln?
Foto: Rui Vieira/AP/TT
Kan Pep Guardiola leda Manchester City till Champions League-titeln?

Manchester City har varit den stora dominanten i Premier League med Pep Guardiola vid rodret – samtidigt har framgångarna i Champions League uteblivit.

Ändå är inte den europeiska storturneringen något som den spanske tränaren prioriterar högre.

Nio säsonger i rad har Manchester City varit ett inslag i Champions League. Men trots att den engelska storklubben alltjämt ses som en potentiell vinnare har man aldrig varit i final. Som bäst blev det semifinal säsongen 2015/2016 då Real Madrid blev för svåra.

– Jag vill vinna Champions League men jag kommer inte att tycka att det är en katastrof om vi inte gör det, säger lagets tränare Pep Guardiola på en pressträff under måndagen.

Inte orolig

Spanjoren har varit huvudtränare i klubben sedan 2016 och har sedan tidigare vunnit dubbla Champions League-titlar som tränare för Barcelona. Framgångarna i Europa har dock uteblivit med Manchester City – men det är inget som oroar Guardiola.

– Ibland tar det några år, ibland tar det längre tid, säger han.

I brittisk fotboll har Manchester City växt ut till en gigant. Pep Guardiola har lett laget till seger i FA-cupen, ligacupen, Community Shield och framför allt har laget vunnit Premier League två säsonger i rad.

Och det är något som han anser att supportrarna föredrar före framgångar i Champions League.

– Jag vet att för supportrarna är Premier League mer spännande. Som klubb vet vi att folk föredrar att vinna Premier League hellre än Champions League, säger han.

Möter Dinamo Zagreb

– Det handlar om klubbens kultur. Jag känner att vi tar steg i rätt riktning. Vad som är viktigt är att vi försöker så som vi har försökt under tidigare säsonger.

Manchester City möter kroatiska Dinamo Zagreb under tisdagskvällen. Laget är storfavoriter i en grupp som även innehåller italienska Atalanta och Sjachtar Donetsk från Ukraina.

Fakta

Fakta: Tisdagens matcher i Champions League

Grupp A: Real Madrid–Club Brygge, Galatasaray–Paris Saint-Germain

Grupp B: Tottenham–Bayern München, Röda Stjärnan–Olympiakos

Grupp C: Atalanta–Sjachtar Donetsk, Manchester City–Dinamo Zagreb

Grupp D: Juventus–Bayer Leverkusen, Lokomotiv Moskva–Atlético Madrid

Visa mer...