Oskarshamns kapten: "Man vill aldrig förlora"

Förlust med 12 puckar borta mot Färjestad.
Hemmamatchen mot regerande mästarlaget Frölunda blev inte lika plågsam för Oskarshamns vidkommande, men resultatet 1–3 betyder att SHL-nykomlingen nu förlorat fem raka matcher.
Ishockey • Publicerad 10 oktober 2019
Oskarshamns lagkapten Johan Alm. Arkivbild
Oskarshamns lagkapten Johan Alm. ArkivbildFoto: Claus Meyer / TT

Efter en succéstart, där Oskarshamn fick smaka på hur det är att toppa SHL-tabellen, har det gått tyngre. Ett gäng raka förluster med ett riktigt bottennapp i Karlstad senast.

– Vi hade velat spela en ny match morgonen efter, säger Johan Alm om känslan den kväll då hans lag nyss förlorat en SHL-match med 0–12.

Vibbar från Karlstad

Matchinledningen gav möjligen hemmasupportrarna obehagliga vibbar från Karlstad. Joel Lundqvist gav Frölunda ledningen, kaptenens första SHL-mål i höst, efter 2.34 och en stund senare hade göteborgarna en puck i målvirket. Var Oskarshamn på väg mot ett nytt ras?

– Inget vi tänkte på där ute, säger Alm om sitt lags skakiga matchinledning.

Hemmalaget jobbade sig in i kampen och satte sin motståndare i gungning. Frölundatränaren Roger Rönnberg såg att hans lag var illa ute och tog time out innan matchen hunnit halvvägs.

– En ganska ofokuserad match av oss. Men jag vill inte ta något från Oskarshamn, de spelar en bra ishockey här hemma. Vi ska vara glada att vi vinner, säger Rönnberg.

Det taktiska draget följdes upp av att Simon Hjalmarsson utökade Frölundas ledning till 2–0. Vägen till poäng såg oändligt mycket längre ut för hemmalagets del. Men man kämpade på och skapade sina chanser.

Mästarmisstag

Så småningom kom ett Frölundamisstag som Oskarshamns Filip Sveningsson tog tillvara på, 1–2 när endast 13 sekunder återstod av den andra perioden.

Några minuter in i den tredje perioden prickade Ryan Lasch in Frölundas tredje fullträff denna afton, ett mål som stängde matchen.

– För oss var detta ett steg framåt, säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund.

Lagkapten Johan Alm var dock allt annat än nöjd en stund efter slutsignalen.

– Vi kan göra det bättre i vår defensiv vid deras mål och vi har våra lägen framåt. Stundtals gjorde vi det bra, men i stort sett var det för dåligt. Den kravbilden ska vi ha på oss själva, säger han.

Segern betydde att vårens SM-vinnare befäste sin andra plats i tabellen med ledande Rögle inom räckhåll. Oskarshamn reser närmast till Örebro för att försöka bryta sin förlusttrend.

– Det är tre poäng som gäller, fastslår Johan Alm.