Annons

Femte person anhållen för mord i Sundsvall

Brott • Publicerad 11 december 2019
En 19-årig man har anhållits i utredningen om mordet på en man i Sundsvall i början av november. Därmed sitter fem personer, fyra män och en kvinna, frihetsberövade i utredningen. Arkivbild.
En 19-årig man har anhållits i utredningen om mordet på en man i Sundsvall i början av november. Därmed sitter fem personer, fyra män och en kvinna, frihetsberövade i utredningen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare en man har gripits och anhållits i utredningen om mordet på en man i 30-årsåldern i Sundsvall i början av november.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Veronica Andersson, chef för polisens utredningssektion i Västernorrland, till TT.

Annons

Den anhållne, 19 år gammal, är hemmahörande i Sundsvall och där greps han också. Mannen är känd av polisen för tidigare brottslighet.

Den mördade hittades i en flerfamiljsfastighet den 7 november. En 25-årig kvinna greps dagen därpå och är nu häktad misstänkt för medhjälp till mord.

En 22-årig och en 25-årig man greps senare i november i Norge och överlämnades till Sverige. Sundsvalls tingsrätt har häktat båda som misstänkta för mord.

Också en 24-årig man, som greps i början av december, är häktad misstänkt för mord.

– De frihetsberövade har relationer till varandra, säger Andersson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons