Annons

Fem anhållna efter tillslag mot mc-gäng

Brott • Publicerad 4 december 2019
Polisinsatsen leds från Göteborg men innefattar även Bergslagen. Arkivbild.
Polisinsatsen leds från Göteborg men innefattar även Bergslagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fem personer med kopplingar till kriminella mc-gäng har anhållits efter polistillslag på flera platser i Göteborgsområdet och Bergslagen. De misstänks för bedrägerier och penningtvätt.

– Vi har gjort husrannsakan hos fem personer, och vi har hittat telefoner, datorer och dokument. Ärendet leds nu av en Göteborgsåklagare och det kommer att hanteras och slutföras här, säger Magnus Lindgren, chef för bedrägerisektionen vid polisens region Väst.

Annons

Polisen gjorde tillslagen tidigt på onsdagsmorgonen under ledning av bedrägerisektionen i samarbete med kolleger i region Bergslagen. Insatsen var en del av Operation rimfrost, vars mål är att minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer.

– Den här miljön där vi har rört oss i dag är sedan tidigare relaterad till denna typ av brott. Därför är vår insats en del av Operation rimfrost, säger Magnus Lindgren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons