Annons

Fälld tidning överklagar skadestånd till Rush

Nöje • Publicerad 6 maj 2019
Skådespelaren Geoffrey Rush fick skadestånd för en artikel i Daily Telegraph där han anklagades för olämpligt beteende. Arkivbild.
Skådespelaren Geoffrey Rush fick skadestånd för en artikel i Daily Telegraph där han anklagades för olämpligt beteende. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Australiska tidningen Daily Telegraph överklagar det saftiga skadestånd man dömts att betala till skådespelaren Geoffrey Rush.

Tidningen fälldes för en publicering om att Rush anklagats för "olämpligt beteende" mot en kvinnlig kollega. Händelserna ska ha inträffat 2015 och 2016 när Rush spelade huvudrollen i en uppsättning av "Kung Lear" vid Sydneys teaterkompani.

Annons

Kvinnan vittnade 2017 anonymt i tidningen, som i april i år fälldes i domstol för "hänsynslöst oansvarig sensationsjournalistik". Rush fick skadestånd på 850 000 australiska dollar, vilket motsvarar över 5,6 miljoner svenska kronor.

Men nu överklagar Daily Telegraph på 16 punkter, bland annat anser tidningen att domaren har favoriserat Geoffrey Rush och ifrågasatt vittnets trovärdighet.

Australiens förtalslagar är stränga och ofta får den som anklagats för dåligt beteende rätt i domstol, skriver AFP.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons