Annons

Explosionsrisken över vid industri i Gävle

Olycka • Publicerad 12 december 2019
Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Billerud Korsnäs i Gävle på grund av skakningar i en sodapanna, vilket innebär en risk för explosion. Arkivbild.
Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Billerud Korsnäs i Gävle på grund av skakningar i en sodapanna, vilket innebär en risk för explosion. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte under natten ut till skogsindustriföretaget Billerud Korsnäs i Gävle på grund av att det fanns risk för en explosion, rapporterar Gävle Dagblad.

Orsaken till larmet, som kom vid 00.40, var att en sodapanna skakade. Men efter att den hade släckts ned och svalnat bedömdes det efter omkring en timma inte längre finnas risk för någon explosion.

Annons

– Inga personer har skadats, säger Angelica Eriksson, kommunikatör vid Billerud Korsnäs i Gävle till tidningen.

– Att släcka ner en sodapanna är en komplex process som fortgår i flera steg. Men allt är under kontroll. Produktionen i övriga fabriken har kunnat fortgå hela tiden, fortsätter hon

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons