Annons

Excentrisk tigerkung fascinerar på Netflix

Den mest omsusade dokumentärserien just nu, "Tiger king", ligger etta på Netflix egen topplista över de mest sedda programmen på tjänsten i Sverige.
Tv • Publicerad 1 april 2020
Joe Exotic medverkar i den omstridda Netflix-serien "Tiger king". Arkivbild.
Joe Exotic medverkar i den omstridda Netflix-serien "Tiger king". Arkivbild.Foto: Sue Ogrocki/Ap

Seriens sju delar handlar på ett plan om fascinationen för exotiska djur, framför allt stora kattdjur som lejon och tigrar. I centrum står den excentriske Joseph Maldonado-Passage, också känd som Joe Exotic, som läge drev ett privat zoo i Oklahoma. Den oväntade händelseutvecklingen inkluderar även polygami, mordanklagelser och sektliknande arbetsförhållanden.

En av huvudpersonerna i serien, djurrättsaktivisten Carole Baskin, kallar nu serien "skamlig och sensationslysten". Det ouppklarade försvinnandet av hennes andre make, miljonären Don Lewis, tar en stor plats i seriens tredje avsnitt och Baskin beskyller Netflix producenter för att inkludera rykten i serien och inte hålla sig till ämnet.

Annons

I en intervju i Los Angeles Times säger producenterna Eric Goode och Rebecca Chaiklin att de varit ärliga med sitt uppsåt inför intervjupersonerna.

– Alla projekt som pågår i fem år kommer att utvecklas och förändras. Vi hade ingen aning om vart vi skulle hamna när vi drog igång.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons