Kultur

En melodisk apokalyps

Kultur Artikeln publicerades

Delain

Album: Apocalypse & chill

Bolag: Napalm

Genre: Symfonisk metal

Jag har aldrig tänkt på ordet ”apocalypse” som ett verb, men titeln antyder just det. Och det räcker att titta på världen för att tänka varför inte. Fler låtar tycks handla om fallerad kärlek än temat förestående undergång och mänsklig likgiltighet inför slutet, men uppbrott kan förstås skapa en personlig känsla av annalkande undergång.

Musikaliskt är nederländarna lika generöst melodiska som vanligt, men lite fjösiga. Låtarna som berör den större undergången är de bästa. Som den pigga och medryckande ”Let’s dance” – för dansa ska vi tydligen göra vid avgrunden, den här gången dock inte med tårar i ögonen – och ”Legions of the lost” som lyckas vara både symfoniskt pampig och trots flera syntpoppiga inslag ett av de hårdaste spåren.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.