Dubbla segrar för Elias på V75 i Kalmar

Trav Artikeln publicerades
Trav. Arkivbild.
Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com
Trav. Arkivbild.

Marc Elias tog två imponerande segrar på lördagens V75-spel i Kalmar. I den andra avdelningen vann han enkelt med Il Duce Boko. I loppet efter var Gareth Boko starkast och vann Gulddivisionen trots ett jobbigt lopp.

Pappa är Conrad Lugauer som hade ett fantastiskt fjolår med 137 segrar och närmare 16 miljoner kronor inkörda. För två veckor sedan blev han sparkad i armen av en häst. Smällen tog illa och Lugauer fick en spricka i armbågen som gipsades. Han får räkna med att stå vid sidan i cirka tre månader.

Sonen Marc Elias har därmed fått ett större ansvar, både i träningen av stallets hästar och i löpkörning. 25-åringar har skött sig utmärkt.

För två veckor sedan hoppade han in i stället för sin skadade pappa och vann V75-lopp med Harran Boko på Jägersro. Och nu blev det en snygg dubbelseger.

"Vann lätt"

Il Duce Boko har lovat mycket men inte fått hårdheten ännu. Inför lördagens lopp hade han tagit fem segrar på blott åtta starter. Men sedan Elias kört till spets i första kurvan var segern klar. Andrahandsfavoriten Global Venture utmanade under slutvarvet men kunde inte hota.

– Det löste sig fint för oss. Peter Untersteiner (Global Venture) tryckte på men min häst kändes bra hela vägen. Han vann rätt så lätt och vi får se hur långt det kan bära. Han har hög kapacitet, sade Elias.

Gareth Boko hade en betydligt jobbigare väg mot seger efter att ha travat utvändigt om ledande favoriten Stepping Spaceboy. Den sistnämnde kom med två raka guldsegrar men var trött redan i sista kurvan.

Gareth Boko kopplade segergreppet och höll undan för Olle Rols som liftat med i rygg. En grym prestation av sjuåringen som dragits med skador de senaste åren. Som tvååring vann han Sveriges största lopp - Svensk Uppfödningslöpning.

"Finns inget bättre"

Som fyraåring vann han uttagningslopp till Derby men misslyckades i finalen.

– Jag trodde aldrig att han skulle kunna vinna utan siktade på att tjäna fina pengar. Men hästen var fruktansvärt bra och krigade verkligen till mål. Det finns inget bättre än att vinna travlopp, särskilt när det är på V75, sade Elias.

I september i fjol nådde Marc Elias sin största framgång när han var tvåa i det svenska derbyt med Ferrari Sisu. Framgångarna lär fortsätta för far & son.

Erik Adielsson avslutade V75-omgången med att ta en dubbelseger. Båda segerhästarna, Devs Dragon och Franklin Face, vann från spets.