Annons

Döms till livstid för mord i Malmö

Brott • Publicerad 10 maj 2019
En 24-årig man sköts till döds och en man i 30-årsåldern fick livshotande skador vid en skjutning i Nydalaparken i Malmö förra sommaren. Arkivbild.
En 24-årig man sköts till döds och en man i 30-årsåldern fick livshotande skador vid en skjutning i Nydalaparken i Malmö förra sommaren. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 23-årig man döms till livstid för mord på en 24-årig man och mordförsök på en man i 30-årsåldern i Nydalaparken i Malmö förra sommaren, skriver Malmö tingsrätt i ett pressmeddelande.

Ytterligare tre män åtalades misstänkt för mord och mordförsök, men rätten friar dem från anklagelsen. De tre döms för viss annan brottslighet, skriver domstolen.

Skottlossningen inträffade vid 15-tiden på eftermiddagen i början av juli i fjol. I området finns en förskola där barn lekte utomhus och där personalen hörde skottlossningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons