Annons

Dömd lärare får inte tillbaka legitimationen

Brott • Publicerad 13 januari 2020
En lärare som sexuellt ofredat två elever får inte tillbaka sin lärarlegitimation. Det slår Förvaltningsrätten i Stockholm fast i en dom på måndagen. Arkivbild.
En lärare som sexuellt ofredat två elever får inte tillbaka sin lärarlegitimation. Det slår Förvaltningsrätten i Stockholm fast i en dom på måndagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En lärare som sexuellt ofredat två elever får inte tillbaka sin lärarlegitimation. Det slår Förvaltningsrätten i Stockholm fast i en dom på måndagen.

Läraren dömdes tidigare av Hovrätten för Västra Sverige för sexuellt ofredande. Lärarens agerande har haft en mycket påtaglig sexuell prägel, konstaterade rätten. Lärarnas ansvarsnämnd fråntog därför läraren legitimationen. Läraren överklagade beslutet till förvaltningsrätten som nu avslår lärarens begäran att få tillbaka legitimationen.

Annons

"Brotten har begåtts på lektionstid mot två barn, elva respektive tolv år unga. Mot denna bakgrund har förvaltningsrätten gjort bedömningen att det är uppenbart att vederbörande inte är lämplig att arbeta som lärare", skriver rådmannen Johan Gefvert i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons