1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Dom står fast för dödsskjutning av "fel" person

En 26-årig man döms till 18 års fängelse för mord och mordförsök efter en dödsskjutning i Stockholmsförorten Segeltorp. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Förra hösten sköts en 22-årig man till döds utanför en restaurang i Segeltorps centrum i Huddinge utanför Stockholm.

En 26-årig man dömdes av tingsrätten till 18 års fängelse för mord och mordförsök. Domen överklagades av åklagaren som ville se ett straff skärpt i form av livstidsdom.

Nu fastställer hovrätten tingsrättens dom på 18 års fängelse för mord och mordförsök, rapporterar P4 Stockholm i Sveriges Radio.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

26-åringens advokat Carl Adam Åhnberg är missnöjd med utgången.

– Det finns inte något som kopplar min klient till brottsplatsen eller fyndplatsen där mordvapnet påträffades, säger han till radion.

Dödskjutningen ägde rum i oktober i fjol då 22-åringen lämnade restaurangen tillsammans med sin yngre kusin. Enligt tidigare uppgifter från Åklagarmyndigheten lämnade 26-åringen platsen på en scooter, som senare hittades en bit från mordplatsen tillsammans med mordvapnet. Både fordonet och vapnet knyts till 26-åringen.

Den mördade mannen var ostraffad och hade inga kriminella kopplingar. Eftersom varken han eller hans kusin haft någon hotbild riktad mot sig ansåg Södertörns tingsrätt att mordet var en "felskjutning". Hovrätten instämmer i denna bedömning.