Annons

Dom för beställningsmord i Malmö överklagas

Brott • Publicerad 10 januari 2020
De två dömda männen överklagar nu sina fängelsedomar till hovrätten. Arkivbild.
De två dömda männen överklagar nu sina fängelsedomar till hovrätten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Offret sköts med pistol flera gånger i huvudet och kroppen av en maskerad gärningsman som kom åkande på moped. Två män dömdes för inblandningen i mordet i Rosengård sommaren 2018 – nu överklagar de sina fängelsedomar till hovrätten.

Flera vittnen har kunnat beskriva gärningsmannen på mopeden, en 22-åring från Gävle som Malmö tingsrätt dömde till tolv år och sex månaders fängelse.

Annons

Den andre mannen, 29 år, som åtalades för medhjälp till mord, dömdes till fängelse i fyra år.

Polisens efterforskningar visade att Gävlebon befunnit sig i Malmö vid tiden för mordet. Åklagaren beskrev mordet som "en ren avrättning" och utgick från teorin att mordet utfördes på beställning.

29-åringen tillhandahöll å sin sida enligt domen den moped som gärningsmannen kom åkande på och efter mordet for i väg med. Han ska enligt den tidigare domen också ha känt till att mopeden skulle användas vid ett mord.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons