Annons

De kan bli lyssnarnas sommarvärd

Radio • Publicerad 6 maj 2019
Jenni Jalonen, finalist i lyssnarnas sommarvärd i P1. Foto: Privat.
Jenni Jalonen, finalist i lyssnarnas sommarvärd i P1. Foto: Privat.Foto: 

Åtta slutkandidater med gripande livsöden och intressanta historier konkurrerar om chansen att få bli lyssnarnas val och få göra sitt eget "Sommar" i P1. Nu är det dags att rösta fram vem som ska få chansen att sommarprata den 17 juli.

Tolv gånger tidigare har Sveriges Radio låtit lyssnarna rösta fram sin egen sommarpratare. Bland årets finalister finns bland andra Madeleine In Hwa Björk, som sökte sina rötter som adopterad men fick sitt livs överraskning, den 72-årige sjökaptenen Gösta Bågenholm som styrt ångare på Göta Kanal och den 25-åriga ultratraillöparen Jenni Jalonen från Uppsala vars kropp till slut sade ifrån.

Annons

"Det finns ett stort intresse för att göra 'Sommar' och en väldig berättarglädje hos många. Årets bidrag håller hög nivå. De här åtta kandidaterna lockar allra mest till fortsatt lyssning", säger "Sommars" programchef Bibi Rödöö i ett pressmeddelande.

Fram till den 26 maj går det att rösta på "Sommar i P1:s" hemsida, och den 4 juni presenteras vinnaren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons