Annons

David Lagercrantz bok årets mest lyssnade

Litteratur • Publicerad 2 december 2019
Författaren David Lagercrantz sista bok i Milleniumserien, "Hon som måste dö", är årets mest lyssnade på Storytel. Arkivbild.
Författaren David Lagercrantz sista bok i Milleniumserien, "Hon som måste dö", är årets mest lyssnade på Storytel. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

"Hon som måste dö", David Lagercrantz tredje och sista bok i Milleniumserien, är årets mest lyssnade på Storytel, uppger ljudbokförlaget i ett pressmeddelande.

Lagercrantz bok är inläst av Stefan Sauk, som också har läst in den tredje mest lyssnade boken – Dag Öhrlunds "Ingen lämnas kvar". På andraplats kommer Sofie Sarenbrants "Skamvrån", inläst av Katarina Ewerlöf.

Annons

Likt de två senaste åren domineras topplistan av deckare.

Årets mest lyssnade författare på Storytel är JK Rowling, följd av Laila Brenden och Dag Öhrlund. Rowlings "Harry Potter och de vises sten" är den tredje mest lyssnade barnboken i år. I topp på den listan är Carl-Johan Forsséns "Kaninen som så gärna ville somna" och på andraplats Agnes och Elias Våhlunds "Handbok för superhjältar del 4: Vargen kommer".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons