Annons

Dansk Folkeparti vill ha totalt asylstopp

Danmark • Publicerad 9 maj 2019
Dansk Folkepartis partiledare Kristian Thulesen Dahl. Arkivbild från 2015.
Dansk Folkepartis partiledare Kristian Thulesen Dahl. Arkivbild från 2015.Foto: Tariq Mikkel Khan

Det ska snart inte gå att söka asyl över huvud taget i Danmark, om högerpopulistiska och invandringskritiska Dansk Folkeparti (DF) får bestämma.

I en intervju med säger EU-parlamentarikern Morten Messerschmidt, som ställer upp i valet till folketinget, att det ska ske oaktat internationella konventioner och avtal som Danmark förbundit sig att följa, som FN:s flyktingkonvention eller Dublinförordningen.

Annons

– Under den nya mandatperioden ska vi ha ett fullständigt asylstopp. Och det är inte det viktigaste för mig om förslaget följer eller inte följer konventionerna, säger Messerschmidt till tidningen.

DF:s partiledare Kristian Thulesen Dahl bekräftar att partiet kommer att lägga fram ett förslag om detta under valrörelsen.

Mellan januari och mars i år registrerades totalt 620 asylansökningar i Danmark – det lägsta antalet under ett enskilt kvartal sedan år 2008.

Danmark håller nationellt val den 5 juni.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons