Annons
Nyheter

Danmark planerar gradvist öppnande

Coronavirus • Publicerad 5 april 2020
Danmarks statsminister Mette Frederiksen säger i en intervju med dansk tv och nyhetsprogrammet 21 Søndag att hon tror att landet kommer att öppna upp igen långsamt efter påsk.
Danmarks statsminister Mette Frederiksen säger i en intervju med dansk tv och nyhetsprogrammet 21 Søndag att hon tror att landet kommer att öppna upp igen långsamt efter påsk.Foto: Ida Guldbaek Arentsen/Ritzau Scanpix/TT

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) säger att det danska samhället troligen kan öppnas gradvis igen efter påsk. I en intervju med nyhetsprogrammet 21 Søndag säger Frederiksen att beslutet gäller om samtliga följer de riktlinjer som gäller i förhållande till coronapandemin.

– Det är sannolikt att vi kan genomföra ett kontrollerat, gradvist, försiktigt och lugnt öppnande av Danmark efter påsken.

Annons

Hon understryker dock i intervjun att den närmaste veckan är avgörande för ett sådant beslut.

– Det handlar om att riktigt många danskar gör vad hälsomyndigheterna anbefaller, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons