Annons
Nyheter

Drottning Elizabeth: Vi övervinner det här

Drottning Elizabeth tackar de britter som följer uppmaningen att stanna hemma i självisolering.
Närmare 5 000 coronadödsfall har bekräftats i Storbritannien.
Coronavirus • Publicerad 5 april 2020
Drottning Elizabeth|II höll ett tal till nationen på söndagen.
Drottning Elizabeth|II höll ett tal till nationen på söndagen.Foto: Buckingham Palace via AP/TT
Storbritanniens hälsominister Matt Hancock varnar för skärpta utegångsrestriktioner om befolkningen inte följer uppmaningar om att undvika att till exempel solbada på allmän plats. Arkivbild.
Storbritanniens hälsominister Matt Hancock varnar för skärpta utegångsrestriktioner om befolkningen inte följer uppmaningar om att undvika att till exempel solbada på allmän plats. Arkivbild.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Dödstalet har stigit med 621 fall enligt de senaste siffrorna, meddelar hälsodepartementet. Därmed har 4 934 dödsfall med koppling till covid-19 bekräftats.

Hälsominister Matt Hancock har meddelat att striktare regler om utomhusvistelser kan införas om inte de restriktioner som införts följs. Hancock, som själv är smittad av coronaviruset, säger i en intervju med mediebolaget Sky news att "det är emot reglerna" att sola sig på allmänna platser, och att man utsätter andra för livsfara.

Annons

En minoritet struntar i att följa reglerna om att bara lämna hemmet för att handla nödvändiga varor och medicin, och att motionera en gång om dagen, konstaterar Hancock för BBC.

– Det är ganska otroligt.

Drottning Elizabeth II säger i sitt tv-sända tal att hon är medveten om att britterna genomgår en tid med svåra uppoffringar.

– En tid då livet rubbas i vårt land, ett avbrott som har bringat sorg till vissa, ekonomiskt svårigheter till många, och enorma förändringar i vardagen för oss alla, säger hon och tillägger att de som isolerar sig skyddar de sårbara.

– Vi kommer att lyckas.

Antalet bekräftat smittade i Storbritannien uppgick på söndagsmorgonen till närmare 48 000 sedan drygt 195 000 provtagningar gjorts.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons