Annons

Castro ger upp försök att bli USA:s president

USA • Publicerad 2 januari 2020
Julíán Castro var en av Demokraternas kandidater för att försöka bli USA:s president i valet i november. På torsdagen gav han upp försöken. Arkivbild.
Julíán Castro var en av Demokraternas kandidater för att försöka bli USA:s president i valet i november. På torsdagen gav han upp försöken. Arkivbild.Foto: Chris Carlson/AP/TT

En av Demokraternas kandidater gav på torsdagen upp försöket att nå Vita huset. Julián Castro, tidigare bostadsminister under Barack Obamas presidentperiod, meddelade att han avslutar sin kampanj inför årets presidentval i USA och tackade samtidigt dem som stöttat honom.

45-årige Castro från Texas har setts som en av Demokraternas framtida stjärnor. Men hans karisma räckte inte till för att kunna utmana mer namnkunniga kandidater som Bernie Sanders från Vermont, Elizabeth Warren från Massachusetts och tidigare vicepresidenten Joe Biden från Pennsylvania.

Migranters rättigheter var en av de politiska frågor som Castro, själv barnbarn till mexikanska migranter, stred för. Han har också tillhört president Donald Trumps starkaste kritiker.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons