Calgarys fem mål i tredje sänkte Anaheim

Anaheim tappade en 3–1-ledning i tredje perioden när hemmalaget Calgary gjorde fem mål i rad.
Kanadensaren Andrew Mangiapane blev matchhjälte med ett hattrick och en assist.
Ishockey • Publicerad 18 februari 2020
Jakob Silfverberg kramas om av Devin Shore efter att Silfverberg gett Anaheim ledningen. Fem mål i tredje perioden gjorde dock att Calgary gick segrande ur mötet.Foto: Larry MacDougal/The Canadian Press/AP

Att en match inte är över förrän slutsignalen ljuder är Anaheim smärtsamt medvetet om, efter mötet med Calgary. Jakob Silfverberg hade gett Anaheim en 2–1-ledning halvvägs in i matchen genom att dribbla bort målvakten, hans 18:e mål för säsongen. Och när Nicolas Deslauriers utökade Anaheimledningen till 3–1 var det nog en och annan i hemmapubliken som började misströsta.

Backlund pressade

En som inte tyckte att matchen var över var Calgarys Andrew Mangiapane. 23-åringen hade redan gjort kvitteringsmålet i första perioden, men hade betydligt mer att ge.

Lagkamraten Mikael Backlund – som utsågs till matchens näst bästa spelare – pressade Anaheimbacken Korbinian Holzer att försöka rensa bort pucken från egen zon. Mangiapane fångade upp den, väntade ut målvakten Ryan Miller och flippade in pucken med en backhand.

Sedan dröjde det inte ens 20 sekunder förrän Sam Bennett hade kvitterat, och därefter rullade ytterligare tre mål in, varav Mangiapane gjorde ett och spelade fram till ett annat. Det var karriärens första hattrick för kanadensaren.

Lindholms poängsvit bruten

Med fyra sekunder kvar av matchen fick Anaheim in ett tröstmål via Devin Shore, assisterad av Jacob Larsson och Jacob Silfverberg, och slutresultatet blev därmed 6–4.

Calgarys Matthew Tkachuk beskriver segern som viktig i en pressträff efter matchen.

– Det är viktigt, inte bara att vi vinner, utan sättet vi gjorde det på. Att vi låg under men inte gav upp, säger han.

Han blev för övrigt den fjärde spelaren i klubbens historia att nå 20 mål under tre olika säsonger innan han fyllt 23, genom sitt 4–3-mål. För lagkamraten Elias Lindholm bröts en poängsvit på tio matcher, trots sex skott på mål.