Efter två raka titlar är Luleå på jakt efter ett nytt SM-guld.
Och det har börjat bra.
Efter 4–3 i Gävle leder klubben semifinalserien mot Brynäs.
Ishockey • Publicerad 26 februari 2020

En match närmare en ny final. Det var vad regerande mästarlaget Luleå säkrade i SDHL-semifinalen borta mot Brynäs.

Men det var med en hel del flyt.

Johanna Olofssons felpassning i försvarszonen gav Phoebe Stänz ett friläge mot Agnes Åker – och hon gjorde inget misstag. 26-åringen satte dit sitt andra mål i matchen och såg till att Luleå vann första semifinalmötet med 4–3.

Dessförinnan bjöds publiken på en svängning match där hemmalaget kom i kapp till 1–1 och 3–3 innan gästernas målvakt Sara Grahm & Co fick stopp på Brynäs offensiv.

HV71 grundlade 6–2-segern borta mot Djurgården med en stark första period.

Kaitlyn Tougas satte 1–0 efter 2.27 och sedan såg Michelle Löwenhielm till att HV71 hade ledningen med 3–0 efter semifinalens första 20 minuter.

När sedan Jenny Antonsson gjorde 4–0 tidigt i andra säkrades seger – även om målet prickades in redan efter en minut – och därmed en bra start på matchserien.

Semifinalerna, som spelas i bästa av fem matcher, fortsätter på lördag. Då är det Luleå som har hemmaplan mot Brynäs och HV71 tar emot Djurgården.